Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Μήνυση στην Costa Cruises θα καταθέσει Γάλλος επιζών


Ένας Γάλλος που επέζησε από το ναυάγιο που προκάλεσε το θάνατο πέντε ατόμων το βράδυ της Παρασκευής κοντά σε ένα... ιταλικό νησί, θα καταθέσει μήνυση κατά της εταιρείας Costa Cruises, ιδιοκτήτριας του πλοίου που ναυάγησε του Concordia, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Sud Ouest στην ιστοσελίδα της.

Η εφημερίδα έλαβε τη μαρτυρία του κ. Ολιβιέ Καρασκό και της Τζεσικά Κιντάλ, και οι δύο κάτοικοι της της νότιο-δυτικής Γαλλίας, ηλικίας 35 και 29 αντίστοιχα, που ήταν επιβάτες του πλοίου. Ο κ. Καρασκό δήλωσε στην εφημερίδα ότι θα υποβάλει μήνυση, επειδή «θεωρεί ότι η εταιρεία (Costa Cruises) ήταν απροετοίμαστη».

«Αυτό που συνέβη δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει συμβεί. Δεν είδαμε κανέναν από την Costa Cruises πριν από την άφιξή μας στη Γαλλία. Αισθάνομαι ότι η εταιρεία δεν ήταν προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο. Μας άφησαν μόνους σε μια πλήρη ανοργανωσιά. Πέρασε μιάμιση ώρα πριν υπάρξει πραγματικός συναγερμός», τόνισε ο Καρασκό στην επαρχιακή εφημερίδα.

«Κανείς δεν μας είπε να επιβιβαστούμε στις βάρκες, έπρεπε να πάρουμε μόνοι μας όλες τις πρωτοβουλίες. Το φωτεινό σήμα του γιλέκου μου δεν λειτούργησε», διηγείται ο ίδιος.

«Μας είπαν ότι μια ενημερωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας για να μας δώσουν οδηγίες σε περίπτωση προβλημάτων. Αυτό δεν συνέβη ποτέ, εγώ δεν κλήθηκα σε οποιαδήποτε άσκηση, εκτός από λίγα λεπτά μπροστά από μια τηλεόραση» κατήγγειλε.

«Αναφορικά με την ασφάλεια των ανθρώπων, πιστεύω ότι η εταιρεία ήταν απροετοίμαστη», τόνισε ο επιζών.

«Δεν υπήρξε καμία πληροφορία. Το πλήρωμα φαινόταν χαμένο», εξηγούν οι δύο επιζώντες, που περιγράφουν σκηνές πανικού και συνωστισμού.

«Το πλήρωμα αγωνιζόταν να βάλει τις βάρκες στη θάλασσα», οι οποίες, σύμφωνα με τη νεαρή γυναίκα, δεν ήταν επαρκείς. Πέρασαν τη νύχτα στο νησί Τζίλιο, και μετά οι αρχές φρόντισαν γι αυτούς και τελικά τους οδήγησαν πίσω στη Μασσαλία στη νοτιο-ανατολική Γαλλία.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων είναι μέχρι στιγμής πέντε νεκροί. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: