Tο παρόν site δεν πωλεί, ούτε ενοικιάζει άλλα ούτε εκμεταλλεύεται τις οπτικοακουστικές εκπομπές που φιλοξενεί τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρίες παραγωγής και στα κανάλια της κάθε εκπομπής. Οι υπηρεσίες του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικού και πληροφοριακού χαρακτήρα και παρέχονται δωρεάν καθώς πρόκειται για blog μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

«Κλείνει ο κύκλος του δικομματισμού»

Την πρόβλεψη ότι στις εκλογές δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία, αλλά μια κυβέρνηση συνεργασίας πάνω σε συμφωνία υλοποίησης συγκεκριμένου προγράμματος και «όχι εξ' ανάγκης όπως αυτή που υπάρχει σήμερα», έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην ΚΕ του κόμματός της.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είπε ότι το παλιό πολιτικό σύστημα πεθαίνει, ότι γεννιέται κάτι καινούργιο και διαφορετικό και ότι ο λαός στις εκλογές θα απαιτήσει από όλους καθαρό, ουσιαστικό, ειλικρινή και προγραμματικό λόγο.

«Τα δύο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, κατά τα δύο αυτά χρόνια αρνήθηκαν να δουν την πραγματικότητα κατάματα. Αρνήθηκαν ουσιαστικά να αναλάβουν τις ευθύνες, που τους αναλογούσαν, για το γεγονός ότι φτάσαμε ως εδώ. Κατά κύριο λόγο απλώς τις επέρριπταν το ένα στο άλλο» είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και κάλεσε όλα τα κόμματα, εν΄όψει των εκλογών, από σήμερα να πουν στον λαό τι πρόγραμμα θέλουν να κάνουν, πώς θα το υλοποιήσουν, πού θα βρουν λεφτά και με τι όρους θέλουν να συνεργαστούν.

Ανεβάζοντας τους κριτικούς τόνους απέναντι στα δύο μεγάλα κόμματα, υποστήριξε ότι «κλείνει ένας ιστορικός κύκλος για το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα αυτοδύναμης εξουσίας, όπως έκλεισε και για τη ΝΔ με τις παλινωδίες, τις οποίες ακολούθησε».

Επικριτική για τα κόμματα της Αριστεράς, αλλά και τα υπόλοιπα, είπε ότι «επτά κόμματα θα συναγωνίζονται σύντομα, ίσως σε καταστροφικές για το μέλλον της Ελλάδας επιλογές, και δίπλα σε αυτά ένας εσμός σωτήρων που εκμεταλλεύονται τη δίκαιη οργή του λαού».

Με αφορμή δε την υπόθεση στην οποία ενεπλάκη το όνομα του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου, έκανε λόγο για «λάσπη» και «στημένες προσπάθειες».

«Το έκαναν και την προηγούμενη εβδομάδα και δεν ήταν τυχαία. Ήταν η εβδομάδα που υποχρεώθηκαν πλέον γιατί πλησιάζουμε στις εκλογές ακόμη και οι "γκαλοπατζήδες", που έχουν διαφορετικές πελατειακές σχέσεις, να μας δώσουν ότι με και χωρίς αναγωγή μπαίνουμε στη Βουλή» ανέφερε η κ. Μπακογιάννη και σε άλλο σημείο της ομιλίας της μίλησε με πιο σκληρή γλώσσα.

«Με ψάξατε το '80, με ψάξατε το '90, με ψάξατε το 2000, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Εάν όμως νομίζετε ότι θα μου κλείσετε το στόμα, κάνετε λάθος. Θα είμαι εδώ όρθια, μπορεί να στενοχωρήθηκα, μπορεί να πληγώθηκα, αλλά έχω τη δύναμη που μου δίνετε εσείς και θα πολεμήσω και θα νικήσω» είπε. 
 
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/316422/kleinei-o-kuklos-tou-dikommatismou/

Δεν υπάρχουν σχόλια: